Jeff Healey Band - DK

Copenhagen Blues Festival 2007

Pumpehuset
Kl. 21:00
Entré 195 kr. Forsalg: Billetlugen

Jeff Healey Band

Det er ikke så tit en blues LP sælger 2 millioner eks., men det gjorde ”See The Light”, som i 1988 blev det helt store gennembrud for den blinde canadiske sanger og guitarist, Jeff Healey. Jeff startede som 3 årig med at spille guitaren fladt liggende på sine lår, og har siden udviklet en unik spillestil og en meget speciel, nærmest klaveragtig, venstrehåndsteknik.
Bandets medvirken i kult-filmen ’Road House’ gav yderligere skub i karrieren, og undervejs har Jeff fået flere priser, bl.a. en Grammy Award for bedste instrumental indspilning af Freddie Kings hit ”Hide away”.
Med sin 7. cd-udgivelse ”Get Me Some” beviser Jeff Healey igen, hvordan han med sit virtuose guitarspil formår at blande rock og blues til en eksplosiv cocktail.
Sideløbende med rock og blues karrieren har Jeff Healey altid haft stor interesse i traditionel jazz fra 20’er - 30’erne, som han dyrker på sin egen jazzklub i Toronto. Han har i øvrigt en gang spillet på sin kornet med et dansk jazz-band på Mojo. Efter en canceroperation tidligere på året, er han nu igen på en længere tur her i efteråret, og vi er mange, der ser frem til dette genhør og gensyn med et af genrens store navne.
Jeff Healey: vokal/guitar, Joe Rockman: bas, Tom Stephen: trommer
www.jeffhealeyband.com   www.jeffhealey.com  
Denne artikel kommer fra Copenhagen Blues Festival
http://copenhagenbluesfestival.dk/