<%@ Language=VBScript %>
Magic Slim
Magic Slim

Når Magic Slim optræder på Copenhagen Blues Festival, er det den ægte vare der bliver leveret. Chicago blues som man kun sjældent hører den spillet udenfor blues-musikkens hovedstad.

Sangeren, guitaristen og orkesterlederen Magic Slim (Morris Holt) har de sidste 25 år været en central figur i Chicago, som een af de vigtigste repræsentanter for den traditionelle Chicago blues. Slim blev født i 1937 i Torrence, Mississippi og bosatte sig siden i Chicago i midten af 1960’erne, hvor han udgav et par singler, men han blev først for alvor kendt, da han overtog Hound Dog Taylors faste gig på Florence’s på Chicagos South Side.

I 1978 indspillede Magic Slim sit første album i Europa: “Highway Is My Home” for det franske Black and Blue og samme år medvirkede han på Alligators klassiske Living Chicago Blues antologi, i selskab med en lang række nye og mindre kendte kunstnere. 1980 blev et år med flere pladeindspilninger, bl. a. to for Black And Blue, (samlet på USA udgaven “Raw Magic” på Alligator) og hans måske bedste plade “Grand Slam” for Rooster. Det østrigske Wolf har indspillet Magic Slim flittigt siden 1980’erne og har udgivet ca. 12 CD’ er med ham, mens en række plader er kommet på Blind Pig.

Som kunstner viderefører Magic Slim traditionen fra Chicago-artister som Eddie Tayor, Jimmy Reed og Jimmy Rogers, tilsat en god portion Albert King i guitarspillet. Lyden er down home og Mississippi-rødderne er aldrig særlig langt væk. Hans gruppe The Teardrops er et af de tætteste bands i Chicago. De af os der husker hans koncert i Vognporten i 1983 kan garantere en bluesoplevelse af de store.