<%@ Language=VBScript %>
Chris Barber


Chris Barber er en af pionererne inden for britisk Jazz og Blues. Han startede sin karriere i slutningen af 1940’erne sammen med Monty Sunshine, Ron Bowden og Lonnie Donegan.

Hans betydning for engelsk jazz og i særdeleshed blues musik kan ikke underkendes. I 60’erne inkorporerede han R&B og blues i sit repertoire, og inviterede betydende amerikanske kunstnere, som f. eks. Muddy Waters, Brownie McGhee, Sonny Terry, Louis Jordan og Big Bill Broonzy m.fl. til Europa for at give koncerter, og var således med til at introducere “The Blues” for et måbende europæisk publikum. Han hyrede blues-guitaristen John Slaughter til sit band og har siden haft “The Blues” med i sine shows. Endvidere har han som repræsentant for den moderne New Orleans-sound haft Dr. John som gæstesolist.

Han er desuden een af skiffle-musikkens fædre. Denne genre (måske en slags engelsk rockabilly?) var enormt populær i 50’erne og fandt også entusiastiske udøvere i Danmark. Akustiske instrumenter som vaskebræt, banjo og kontrabas (som er Chris Barber’s 2. instrument ved siden af trombonen) var grundstammen i disse ensembler.

Mr. Barber kan henvise til en karriere der spænder over mere end 50 år, utallige pladeindspilninger og koncerter over hele verden og nu gæster han Danmark under Copenhagen Blues Festival 2001.